Kirsi Teerikorpi / Psykoterapia ja työnohjauspalvelut
Ihmismieli, ajattelu ja vuorovaikutus ovat äärimmäisen mielenkiintoisia mutta haastavia tutkimuksen kohteita. Tieteellistä tutkimusta tehdään aiheen ympärillä paljon, mutta tieteenalasta riippuen näkökulma on erilainen. Ihmisyyttä ja elämää yleensä ei voida asetella yhteen totuuteen tai muottiin, lähtökohtaisesti kaikki mahdollisuudet ovat avoimia.
Ihminen elää myös jatkuvassa muutoksessa. Kriisien tai haasteiden edessä ihminen tarvitsee turvalliset puitteet, mutta myös yksilölliset keinot kehittyä kohti parempaa hyvinvointia ja elämän tasapainoa. Integratiivisessa psykoterapiassa prosessinomaiselle tutkimiselle on jo lähtökohtaisesti hyvät edellytykset. Itse toivon, että elämänkokemukseni ja oppimani tutkitun tiedon ja taidon kautta minun on mahdollisuus uskaltautua tutkimaan asioita avoimesti ihmetellen ja uusia näkökulmia etsien.
Psykoterapiasuuntauksia on useita, mutta integratiivisen lähestymistavan erityispiirre on, ettei se ole yhtenäinen teoriasuuntaus tai tekniikka. Se on enemmänkin tapa tarkastella terapiaprosessia ja käsiteltäviä aiheita, yksilöllisistä lähtökohdista ja eri näkökulmista käsin. Integratiivinen työote nojaa psykoterapiatutkimuksissa löydettyihin, yhteisiin muutosta tuoviin tekijöihin, kuten terapeutin ja asiakkaan väliseen hyvään ja luottamukselliseen yhteistyösuhteeseen.